top of page

DEZE PAGINA IS ONDER CONSTRUCTIE

Objective Red Triodos Foundation

Stichting Red Triodos heeft als doel de belangen van certificaathouders te beschermen. Een mogelijke aansprakelijkheidsprocedure is een belangrijke stap om Triodos Bank te dwingen haar verantwoordelijkheid met betrekking tot de problematische certificaten handel te nemen

Red Triodos wil in overleg met Triodos Bank en mogelijke institutionele partijen om een redelijke compensatie voor de certificaathouders te realiseren. 

Triodos Bank heeft bewezen dat zij dit niet uit eigen goede wil zal doen en daarom is een juridische procedure nodig. 

Team Red Triodos

Tom Aldenberg: (april 1951, Amsterdam)
Tom heeft biologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie statistiek en wiskunde.
Vanaf 1976 was hij medewerker bij de Deltadienst van Rijkswaterstaat in Zeeland, i.v.m. de Oosterschelde stormvloedkering. In 1979 werkte Tom bij Rijksinstituut voor Drinkwatervoorziening (RID) in Leidschendam, dat in 1984 opging in het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) te Bilthoven.
Tot op heden, ook na zijn pensionering in 2021, is hij geboeid door mathematische modellen voor effecten van toxische stoffen op planten en dieren. Daarnaast volgt Tom ontwikkelingen over AI, besliskunde en kansrekening: “Ik programmeer graag” 
Zijn nieuwe ‘hobby’ is financiële rekenkunde, mede veroorzaakt door de onrust m.b.t. de Triodos Certificaten. Wekelijks update hij de grafiek t.a.v. het verloop van de prijs van de certificaten, zowel op de lange termijn (vanaf 2010), als sinds de heropening, medio 2023, van de wekelijkse handel via een online handelsplatform. 
Tom is certificaathouder Triodos Bank.

bottom of page