top of page

Captin

LBM

13 jul. 2023

Een daling van meer dan 50%. Tijd om aan te sluiten bij Red Triodos.

Certificaathouders van Triodos Bank verloren vandaag weer €130 miljoen. Nadat de waarde van Triodos certificaten op 5 juli van € 84 naar € 50 was ingestort, is de waarde op 12 juli verder gedaald naar € 41. In totaal is de waarde van de certificaten binnen 8 dagen al met meer dan € 500 miljoen verminderd. Een daling van meer dan 50%. Duidelijk is ook dat er vrijwel geen kopers waren. Er doen zelfs verhalen de ronde dat slechts voor € 7500 handel is verricht maar zelfs wanneer dit 7500 certificaten zou betreffen is dat maar een schimmetje voor een weekomzet. We spreken namelijk over een fonds met meer dan 14 miljoen certificaten.


Oud-bestuurders wisten reeds in 2017 dat de certificaten in waarde zouden kunnen dalen maar alvorens de normale certificaathouders daarover in te lichten bleken zij bereid eerst nog institutionele certificaathouders het volle pond voor hun certificaten te betalen. Nu pas weten de andere certificaathouders dat zij door de oud bestuurders gewoon oneerlijk zijn behandeld.


Het is daarom tijd om zich aan te sluiten bij de juridische actie van Red Triodos tegen de oud bestuurders van de bank. Stichting Red Triodos gaat op basis van no cure, no pay voor certificaathouders schadeclaims tegen de oud bestuurders indienen. U kunt zich nog aanmelden.


Lees ook:

Financieel Dagblad Artikel 12 juli 2023https://www.red-triodos.nl/news/waarschuwing-tegen-captin

https://www.red-triodos.nl/news/stuitingsbrief


bottom of page